Categorieën
Default

5 manieren om vooruit te komen in je carrière, zelfs als je niet de typische kandidaat bent

Loopbaancoaching Breda

De arbeidsmarkt wordt steeds beter, maar het is niet de gemakkelijkste tijd om op zoek te gaan naar een nieuwe baan. Met een werkloosheidscijfer van 4,1 procent en een toename van het aantal nieuwe vacatures op sites als LinkedIn en Indeed, zijn er meer mogelijkheden dan ooit tevoren. Dit betekent echter ook dat er veel mensen strijden om minder banen. Dat is geen goed nieuws als u actief op zoek bent naar een nieuwe functie, op welk niveau dan ook. Daarom is het misschien het beste om meer te doen dan alleen maar op zoek gaan naar een baan – dat is misschien nodig, maar op zichzelf niet voldoende. In plaats daarvan moet u het initiatief nemen en buiten de gebaande paden dingen proberen om banen te krijgen, zoals een Loopbaancoaching Breda te volgen.

Wees proactief en denk aan de toekomst voordat het gebeurt.

Ook al kan het lijken alsof de arbeidsmarkt verbetert, toch is het verstandig om proactief te zijn en vooruit te kijken. Dit zal u helpen om mogelijke problemen of obstakels in de toekomst te identificeren. Als u bijvoorbeeld bij een bedrijf wilt werken dat bij u past, kunt u het beste uitkijken naar bedrijven die in de komende maanden mensen gaan aannemen. Hetzelfde geldt voor het vinden van een baan op regionaal niveau – als u alleen in uw eigen stad of staat zoekt, mist u waarschijnlijk kansen verder weg. Daarnaast wil je misschien ook bedrijven identificeren waar je in de toekomst zou willen werken – en contacten leggen met mensen die er nu werken. Dit kan nuttig zijn als je een baan in een bepaalde sector of bij een bepaald bedrijf wilt vinden. Als je wilt werken voor een startup, een venture capital-bedrijf of een bedrijf met een mooie toekomst, dan kun je manieren vinden om dat voor elkaar te krijgen.

Network, network, network.

Hopelijk ben je actief op zoek naar een nieuwe baan en ben je bereid om recruiters en andere managers te ontmoeten. Maar ook als je niet actief op zoek bent, is het belangrijk om collega’s te ontmoeten en relaties op te bouwen. Mensen op een persoonlijk niveau leren kennen kan een goede manier zijn om een band op te bouwen met iemand in een hogere functie als je in de toekomst voor het bedrijf wilt werken. Bovendien kunt u ook mensen ontmoeten op industrie-evenementen en conferenties, of op online netwerkgroepen. Dit soort evenementen en groepen zijn een uitstekende manier om mensen in uw vakgebied te ontmoeten die u anders nooit de kans zou krijgen. Mensen zijn bereid om elkaar te helpen, en je kunt er vaak achter komen wie bereid is om je aan iemand anders voor te stellen.

Wees altijd aan het leren en demonstreer je vaardigheden.

Het is belangrijk om up-to-date te blijven in uw vakgebied, en om nieuwe vaardigheden en kennis te leren. Dit is niet alleen in uw eigen voordeel, maar ook in dat van uw bedrijf – en van eventuele toekomstige werkgevers. Als werkzoekende is het belangrijk om te laten zien dat u uw vakgebied kent, en dat u actief de vaardigheden en kennis leert die relevant zijn voor de functie. Werkgevers willen werknemers zien die willen groeien in hun carrière, en die up-to-date willen blijven met nieuwe vaardigheden en kennis. Als je niet de middelen of de tijd hebt om cursussen te volgen, dan kun je tools als Skillcrush gebruiken om je vaardigheden aan te tonen. Je kunt Skillcrush gebruiken om te laten zien hoeveel vaardigheden je op je profiel hebt staan en hoe relevant deze zijn voor de functie waarop je solliciteert. Dit kan helpen om werkgevers te laten zien dat je over relevante vaardigheden beschikt die van belang zijn voor de functie, wat voor werkgevers een groot voordeel kan zijn.

Vergeet niet om een pauze te nemen.

Het is makkelijk om verstrikt te raken in de zoektocht naar een baan, en het is belangrijk om jezelf en je geestelijke gezondheid onder controle te houden. Het is gemakkelijk om afgeleid en gefrustreerd te raken bij het zoeken naar een baan als je niet over de juiste middelen beschikt. Je kunt het beste korte pauzes nemen van het zoeken naar een baan en doelen stellen die minder ambitieus zijn dan het vinden van een baan. Dit wil niet zeggen dat je alleen maar een baan moet zoeken – dat zou een vergissing zijn en weinig resultaat opleveren. Neem in plaats daarvan een pauze en stel een kleiner doel – kies één vaardigheid die je wilt leren, of één bedrijf waar je wilt werken.

Laat je baas zien dat je toegewijd bent aan de baan en de organisatie, zelfs als je nog niet zeker bent.

Als je voor het eerst aan een nieuwe baan begint, ben je waarschijnlijk opgewonden en enthousiast. Dit kan een goede zaak zijn, zolang je ook laat zien dat je toegewijd bent aan de baan en de organisatie. Je wilt laten zien dat je betrokken bent bij de organisatie, zelfs als je nog niet zeker weet of je je werk goed doet. Dit kan een mooie manier zijn om over te stappen naar een nieuwe baan, of een nieuw carrièrepad. Het is belangrijk om te laten zien dat je toegewijd bent, ook al weet je nog niet zeker of je het goed doet. Dit laat zien dat je respect hebt voor het bedrijf en de functie, ook al heb je er nog niet het volste vertrouwen in. Wanneer managers zien dat je het bedrijf en de functie respecteert, maar er nog niet helemaal zeker van bent, kan dit een goede manier zijn om aangenomen te worden.

Weersta de drang om onmiddellijk feedback of promotie te eisen.

Werkzoekenden raken vaak verstrikt in het idee van onmiddellijke feedback of promotie. Misschien wil je je manager of directeur vragen wanneer ze van plan zijn iemand nieuw aan te nemen, of wanneer ze van plan zijn jou die promotie te geven die je eist. Er zijn verschillende problemen met deze aanpak. Ten eerste kan het onrealistisch zijn om van je manager te verwachten dat hij of zij je aanneemt of promoveert op basis van wat jij wilt – misschien is hij of zij op zoek naar een specifieke vaardigheid, of wil hij of zij wachten tot er een nieuwe kandidaat komt die je meteen kunt aannemen. Dit kan frustrerend zijn, vooral als je al in de positie bent waarin je wilt zijn – maar je moet geduldig zijn en wachten tot de juiste gelegenheid zich voordoet.

Conclusie

De beste manier om vooruit te komen in je carrière is door initiatief te nemen – dit is niet iets wat je moet doen, maar iets waar je over moet nadenken.