Categorieën
Bouwen en Wonen

Dakpannen reinigen

Dakgoot reinigen Rotterdam

Reinigen van dakpannen

Het proces van het schoonmaken van dakpannen is niet moeilijk en het kan worden genomen door de huiseigenaar. Toch moet de huiseigenaar voldoende kennis over de verschillende technieken om de tegels schoon te hebben. De methoden om dakpannen schoon te maken zijn vergelijkbaar met andere manieren van schoonmaken.

De eerste stap is om het ene over het andere te breeuwen. In dat geval moet eerst het centrale gedeelte worden schoongemaakt, terwijl met de tandenborstel de randen en hoeken van het gat worden geschrobd. Het werkgebied moet ongeveer een meter tot twee meter van de pan worden uitgebreid. Daarna kan het druppelende water met behulp van een natzuiger worden verwijderd. De volgende stap is het grondig reinigen van de dakpannen. Hiervoor heeft men zowel een gootschop als een emmer nodig. De dakgoot schep is gemakkelijk verkrijgbaar in elke supermarkt. Hierna begint het schrobben. Dit wordt gedaan aan de rand van de rand van de dakpannen. De afsnijdingen moeten voldoende worden verwijderd. Daarna moet de doe-het-zelver wat dakherstel aanbrengen op de muren om ze te behoeden voor schimmelproblemen. Dan, het dak is klaar om te beginnen.

het dak aan het blauw schrobben

Men moet ervoor zorgen dat de reiniging van dakpannen wordt gedaan in een gebied dat is uit de weg of anders het risico van beschadiging van de dakpannen is hoog. Het inhuren van een professional is in dit geval een goede optie. Deze techniek wordt ook wel blauw schrobben genoemd. Enkele van de ingrediënten die bij deze methode worden gebruikt zijn stukjes koper, chloor en zuurstofbleekmiddel. In de eerste stap van deze methode verwijdert men al het mos, algen en schimmel met behulp van een zeem. Vervolgens wordt een chlooroplossing aan het water toegevoegd. Dit wordt vervolgens gebruikt om de tegels te schrobben. Om ervoor te zorgen dat de agressieve bestanddelen van de tegels worden verwijderd, moeten de dak spanen met een groen reinigingsmiddel worden behandeld. Deze methode heeft de voorkeur boven traditionele methoden in het geval de dakpannen in slechte staat zijn. De methode veroorzaakt geen schade aan de dakpannen en maakt het een kosteneffectieve methode ook.

Reinigen van dakpannen

Bij sommige methoden om dakpannen te reinigen wordt intensief gebruik gemaakt van chemicaliën:

Het gootsysteem verstoppen: Dit wordt gedaan met pluisvrije stof, natte lappen, soppende natte kleren. Hierbij krijgt u te maken met vastzittend vuil, dat uiteindelijk de dakgoten kan verstoppen. Met een liter chloorbleekmiddel, gemengd in 0,5 liter warm water, kunt u de dakgoten grondig reinigen.

Omgaan met groene vlekken: Voor het verwijderen van taaie groene vlekken worden onder andere verfverdunner, zeepvlokken, water en optische sneeuwsprongen gebruikt. Voor verfverdunner moet je het mengsel maken door 200 gram water en 0,5 liter azijn te mengen, met behulp van een plastic spuitfles. Vervolgens wordt ook de verfverdunner aan het mengsel toegevoegd en moet men minimaal twee minuten wachten met behulp van een emmer met een sterke druk. Hierna wordt het gruis dat van de tegels is verwijderd, met dezelfde verfverdunner en chemische stof behandeld en op dezelfde manier als bij de dakgootreiniging.

Voor het verwijderen van soortgelijke vervuilingen kunt u de tegels eerst reinigen met een nylon schrobber en daarna eventueel een spuitbus of een ander reiniging product gebruiken. Spoelen met behulp van een slang.

Het is beter om een filter te gebruiken om de dakpannen grondig schoon te maken en zo het risico van bacterievorming te verminderen. Een goede oplossing voor het verwijderen van strepen van de dakpannen is die van een automatische glasreiniger.

Het reinigen van dakpannen is een zeer belangrijke taak als u de levensduur van uw dak wilt behouden en problemen zoals:

Lekkage

Grootte en zichtbaarheid van vlekken

Ontbrekende dak spanen

Problemen met het gootstuk die kunnen leiden tot overstroming van de kelder

Lees meer:
Vloerkleed reinigen Rotterdam
Tapijtreiniging Rotterdam